Egy könyvmoly naplója

A Könyvtár Krónikája

A Könyvtár Krónikája

Két oldal között #1

2014. augusztus 16. - barkó

  A Fejvadászok és a Szigorúan ellenőrzött vonatok már a múlté, valószínűleg holnapra elkészül az előbbi elemzése, utána szerda környékére megírom a Hűség és a Válaszutak elemzését is. A Szigorúan ellenőrzött vonatokkal sajnos még várni kell, mert elég rövid könyv, és igazából nem tudom, hogy mit gondoljak róla. Majd meditálok.
  Mindenesetre nem ezért akartam ezt a bejegyzést megnyitni, bár mindenkinek jól jön a tájékoztató. Elég jól haladok az Észak farkasai c. könyvvel, valahol a harmada és a fele, amellett kétségek között vagyok. Most akkor kiöntöm a lelkemet előre: A könyv elég jó. De nagyon furcsa. Nyilvánvaló, hogy aki történész, az ért ezekhez a dolgokhoz, a fickó pedig elismert szakértője a korszaknak, de nem olyan lett a könyv, mint amilyet vártam. Először is, elég nagy hangsúlyt fektet a korábbi kötetekre, annak ellenére, hogy önállóan kell megállnia a helyét. Másrészt nem egy központi szereplő van, hanem sok elszórt, és a főszereplő alig szerepel. mindig csak más látja, illetve még mások nézőpontjában is csak ritkán bukkan fel. Szóval arrrgh... De ettől függetlenül legalább izgalmas, és most erre vágytam. Hamarosan tehát a Fejvadászok, addig is... kellemes olvasást!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvtarikronika.blog.hu/api/trackback/id/tr546608651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása